HI ASSALAMUALAIKUM! WELCOME TO MY BLOG!SHUT YOUR MOUTH OFF AND PLEASE BE CAREFUL WITH MY HEART

Thursday, 13 August 2015

Result upu.

Alhamdulillah. Result upu dh keluar on 11 August 2015. And i got dietetik kat uitm. And its palam (same place macam asasi).

Hati dh bertaruh. Nak masuk ipta or ipts? Dua dua ok je. After fikir masak masak and finally i choose Chemical Engineering as my next destination because of few reasons:

1) sejak form 4. Sejak kenal biology memang aku tak suka biology. I dont know why. Tapi aku terpaksa suka sebab nak exam kan, and alhamdulillah i got A- for Biology in SPM.
2) I should fulfill my ambition after doctor. Its impossible for a person like me, who doesnt like biology nak jadi doctor kan. Masa lepas spm ada apply asasi chemical engineering kat UTP and after iv dapat civil. So i decided untuk masuk asasi sebab tak minat.
3) Harapan parents. Parents tahu i dont like Biology. And diaorang nak sangat tengok anak dia yang bongsu ni jadi Engineer. I think, i need to obey them sebab restu tu penting and dengan restu tu lah kita akan berjaya, inshaAllah. :)

Pray me the best of luck ♥♥♥


Chemical engineer to be here! Hehe inshaAllah, amin. May Allah bless.

No comments:

Post a Comment